19 Αυγούστου, 2021

Επιτακτική ανάγκη ο εμβολιασμός – Δήλωση δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού, αγγίζοντας τριψήφιο αριθμό στην Ήπειρο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων και τις πολλαπλές επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο.

«Υπάρχει ο ιός, είναι διάσπαρτος μέσα στην κοινωνία. Αφορά κατά κανόνα άτομα νεαρής ηλικίας, γι’ αυτό και η πίεση που ασκείται στις δομές υγείας στη δική μας περιοχή είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη άλλων περιοχών όπως η Κρήτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα, καθώς η επιβάρυνση του συστήματος φαίνεται δέκα ημέρες μετά την καταγραφή των κρουσμάτων και πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουμε την πανελλαδική τάση. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας αυξήθηκε και το γεγονός αυτό κρούει των κώδωνα του κινδύνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους και δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

«Εγώ από τη δική μου θέση να απευθύνω ύστατη έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλους τους συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Δεν μπορεί να συνεχίζονται πρακτικές άρνησης εμβολιασμού, την ώρα που καθημερινά καταγράφονται ανθρώπινες απώλειες και αύξηση των διασωληνώσεων. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας να εμβολιαστούμε και να πείσουμε τους δύσπιστους συμπολίτες μας να το κάνουν, καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην οξύτατη υγειονομική κρίση που διανύουμε και που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, λόγω των μεταλλάξεων. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προς την κατεύθυνση του μαζικού εμβολιασμού» τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην «θωράκιση» όσων έρχονται σε επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως σημείωσε ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός, χαρακτηρίζοντας επιεικώς απαράδεκτες τις αντιδράσεις που καταγράφονται.

Τέλος, κάλεσε την πολιτεία να ξεκαθαρίσει τον τρόπο διεξαγωγής των δραστηριοτήτων από το φθινόπωρο, με σαφείς κανόνες για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη οι εσωτερικοί χώροι, όπως αυτός του Πνευματικού Κέντρου για παράδειγμα, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με μια πληρότητα της τάξης του 75% και με αποκλειστικά εμβολιασμένους πολίτες. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσουμε σημαντικά την μετάδοση του ιού και την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας. Παράλληλα, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα οικονομικό μέλλον για την πόλη μας, πρέπει το φθινόπωρο να υλοποιηθούν επιστημονικά συνέδρια και αθλητικές διοργανώσεις (ήδη έχουμε ακυρώσεις)» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει σχετικό περιεχόμενο