05 Δεκεμβρίου, 2018

Η Συνταγματική Αναθεώρηση κεντρικό θέμα κατά τη συνεδρίαση της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

photo anatheorisi 1

Γ. Πατούλης: Η Συνταγματική Αναθεώρηση ευκαιρία για να πάει η Ελλάδα μπροστά –Προϋπόθεση να μην μπαίνει το προσωπικό και κομματικό συμφέρον μπροστά από το εθνικό

Ως  σημαντική ευκαιρία για το θεσμικό  εκσυγχρονισμό και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του κράτους χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη σχετική θεματική ενότητα κατά τη τρίτη ημερά του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά ειλικρινή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων «για το γενικό καλό και όχι το κυβερνητικό και κομματικό καλό» και σημείωσε ότι η Συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση να επιτευχθούν όλες εκείνες οι θεσμικές αλλαγές οι οποίες θα διαμορφώσουν τις συνθήκες προκειμένου να μη φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό.

«Δεν πάει άλλο η Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης» τόνισε και πρόσθεσε ότι το κράτος οφείλει να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να μην την αγνοεί όπως κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 13 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου, στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ- «Τα σημαντικότερα είναι μπροστά μας»
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 13 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο Μήνυμα της ΚΕΔΕ για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανου

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ηλία…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό Μήνυμα Ενότητας και Δράσης από την ΚΕΔΕ – Οι Δήμοι στο Επίκεντρο των Εξελίξεων

Με την έναρξη των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος, Λάζαρος Κυρίζογλου, προχώρησε…