Άρθρο Localit 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεργασία των δήμων Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης συμφωνήθηκε στη συνάντηση των δημάρχων Στ. Αγγελούδη- Εκρ. Ιμάμογλου

Τις προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλη Γάκη, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι δύο πόλεις συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς και μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά πεδία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο δήμων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας που θα εργαστεί για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου κοινών δράσεων, το οποίο θα επικυρωθεί με την επίσκεψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στη Θεσσαλονίκη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, αυτές τις δύο ιστορικές πόλεις, τις συνδέει το πλούσιο παρελθόν, το δημιουργικό παρόν και το αισιόδοξο μέλλον, για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε, προς όφελος των πολιτών μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αγγελούδης.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Ιμάμογλου για τη θερμή υποδοχή, ο κ. Αγγελούδης επισήμανε ότι «για εμάς συνιστά προτεραιότητα η ανάπτυξη διεθνών, παραγωγικών συνεργασιών με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών, την ενδυνάμωση του πολιτιστικού προϊόντος και την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού»

Υπογράμμισε, ακόμη ότι «είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε από κοινού συνθήκες μόνιμης, σταθερής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» και ότι «για τον λόγο αυτό, παροτρύνουμε τους πολίτες Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης να επισκέπτονται τις δύο πόλεις».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…

Ενδιαφέρουν 17 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Η ελληνική γλώσσα ως γέφυρα πολιτισμού

Θεόδ. Αμπατζόγλου: «Η ελληνική γλώσσα αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας» Ο Δήμος Αμαρουσίου πραγματοποίησε…

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων: Επέκταση σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Γρεβενά, Παιονία, Ιστιαία-Αιδηψό και Αίγινα

Την επέκταση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων σε έξι νέους δήμους της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο…