04 Δεκεμβρίου, 2018

Η επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση μετά τον Κλεισθένη στο επίκεντρο των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου στην Αθήνα

VAR 1889

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: « Η Αυτοδιοίκηση θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους την απαξίωσαν, στις επόμενες εκλογές. Μονόδρομος η κατάργηση του Κλεισθένη»

Την κατάργηση του Κλεισθένη και τη δημιουργία από την αρχή ενός νέου θεσμικού πλαισίου προσδιόρισε ως το μοναδικό δρόμο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση της θεματικής ενότητας για την επόμενη μέρα μετά τον Κλεισθένη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Πατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε και απαξίωσε την Αυτοδιοίκηση, εμμένοντας σε ιδεοληψίες και κομματικές σκοπιμότητες.

Σε αυτό το σημείο καυτηρίασε και την απουσία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου από το συνέδριο τονίζοντας: «Πού είναι η κα Δούρου;  Δεν την ενδιαφέρουν οι απόψεις των αιρετών που εκπροσωπούν Δήμους της Περιφέρειάς της; Πως μας εκπροσώπησε στην περίφημη επιτροπή διαλόγου για  τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην οποία δεν κλήθηκε ποτέ ο Α΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης με τρόπο απροκάλυπτο;»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 07 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: «Η ΚΕΔΕ και όλοι οι Δήμοι της Χώρας έχουν πάντα πίστη στον ουσιαστικό διάλογο, για τους κρίσιμους τομείς της “Ενέργειας”, των “Αποβλήτων” και των “ Υδάτων”»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση της ΡΑΑΕΥ για τον ρόλο της κυκλικής οικονομίας και…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 05 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΚΕΔΕ στην 90η ΔΕΘ – Πρόεδρος ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου: “Ισχυροί Δήμοι, δυνατές τοπικές κοινωνίες, δυνατή Ελλάδα”

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, τα εγκαίνια του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 04 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόεδρος ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου : «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με ισχυρό Κράτος και αδύναμη Αυτοδιοίκηση»

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Στο επίκεντρο πόροι, λειτουργικό και…