Άρθρο Localit 01 Σεπτεμβρίου, 2023

Γερμανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εισαγωγή εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στον δημόσιο τομέα

Τη χρήση εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης στον δημόσιο τομέα σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση.  Τα σχέδια αποτελούν μέρος μιας νέας στρατηγικής δεδομένων, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο κατά τις διήμερες εργασίες του στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ έξω από το Βερολίνο.

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει την ανάπτυξη των δικών της μοντέλων γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης, γνωστών ως Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLMs).

«Εξετάζουμε αν και σε ποιο βαθμό τα LLMs θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση στον δημόσιο τομέα, με σεβασμό στην προστασία των δεδομένων», υπογραμμίζεται σε έγγραφο.

Η Γερμανία διαθέτει έναν πελώριο όγκο δεδομένων που τώρα θέλει να αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακών Υποθέσεων Φόλκερ Βίσινγκ.

«Μέχρι σήμερα, δεδομένα παραμένουν πολύ συχνά αχρησιμοποίητα και, ως εκ τούτου, δεν αξιοποιούνται για ψηφιακές καινοτομίες. Αυτό ισχύει τόσο για δεδομένα του βιομηχανικού κλάδου, όσο και του δημόσιου τομέα. Θέλουμε και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…

Εκτός Συνόρων 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδικό φόρο για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού θεσπίζει η Νορβηγία

Οι νομοθέτες της Νορβηγίας ενέκριναν χθες (05/06) την εισαγωγή ενός ειδικού τουριστικού φόρου με στόχο…

Εκτός Συνόρων 21 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιταλία: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό ο δήμαρχος του Σορέντο

Ο δήμαρχος της πόλης Σορέντο της Κάτω Ιταλίας Μάσιμο Κόπολα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την…