Άρθρο Localit 20 Μαρτίου, 2023

ΓΕΩΤΕΕ Κ. Μακεδονίας: Μια κεντρική δημόσια δομή για τον έλεγχο των υφιστάμενων δομών διαχείρισης υδατικών πόρων

Να ενισχυθούν οι υφιστάμενες δομές διαχείρισης υδατικών πόρων του ελληνικού δημοσίου με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο ρόλο τους, ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό η διοικούσα επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

«Η διάσπαση των αρμοδιοτήτων για τα θέματα ύδατος και η μεταφορά μέρους αυτών σε μια ανεξάρτητη αρχή, θα προκαλέσει σύγχυση στον τομέα των υδάτων», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η διοικούσα επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Εκφράζει δε τη θέση της ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μία κεντρική δημόσια δομή που θα ελέγχει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την διαχείριση των υδατικών πόρων (συμπεριλαμβανομένων των λυμάτων), σύμφωνα και με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2000/60.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει για την προστασία των πολιτών κατά…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακά Post-it για τις ιδέες των πολιτών στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Έναν νέο ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της πλατφόρμας…