Άρθρο Localit 22 Ιουλίου, 2024

Γ. Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αδειοδότηση από τη ΡΑΕ για πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα στη λίμνη Πολυφύτου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ, παρουσία του προέδρου της ΡΑΕ  Αθανάσιο Δαγούμα.

Ο κ. Αμανατίδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ, προκειμένου να μην αδειοδοτηθούν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για πλωτά συστήματα φωτοβολταϊκών, ενώ ο κ. Δαγούμας εξήγησε από την πλευρά του τον τρόπο αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών από τη ΡΑΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης «η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται απέναντι σε μια τέτοια επιλογή, καθώς τόσο οι πολίτες, όσο και η Αυτοδιοίκηση, θεωρούμε τη λίμνη Πολυφύτου ως ένα υδάτινο οικοσύστημα για τουριστική ανάπτυξη, για ναυταθλητικούς αγώνες και άλλες τέτοιου είδους δράσεις».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…