Άρθρο Localit 08 Ιανουαρίου, 2024

Φλώρινα: Συστήματα έξυπνων διαβάσεων σε 19 σημεία υψηλής κυκλοφορίας στην πόλη

Συστήματα έξυπνων διαβάσεων θα τοποθετήσει ο Δήμος Φλώρινας σε 19 επιλεγμένα, υψηλής κυκλοφορίας, σημεία της πόλης, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας Δήμου Φλώρινας» που είναι ενταγμένη στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, σχετικά, το Σύστημα Έξυπνης Πεζοδιάβασης, είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλούς διέλευσης πεζών & πεζών ΑμεΑ, το οποίο μέσα από την αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών επισημαίνει έντονα, με LED φωτισμό, τα σημεία αναμονής και διέλευσης του πεζού, αλλά κυρίως ενισχύει την έγκαιρη αντίληψη του πεζού από τον οδηγό ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατά το πρότυπο ΕΝ13201.

Ο συμβατικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 1.212.300,53 €.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να παρέχουμε στους δημότες μας ασφαλείς μετακινήσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει και άλλες παρεμβάσεις μελλοντικά”, ανέφερε ο δήμαρχος Φλώρινας  Βασίλης Γιαννάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…

Ενδιαφέρουν 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο, Παιδιά και Έφηβοι: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα…