Άρθρο Localit 29 Αυγούστου, 2016

Φιλοξενία Προσφύγων σε ξενοδοχεία των Γρεβενών και Καστοριά

 

 

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η φιλοξενία τουλάχιστον 600 προσφύγων πολέμου από τη Συρία, σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών σε ξενοδοχεία στη Σαμαρίνα, στη Σμίξη,  τη Λάβδα, το Πολυνέρι και την Αλατόπετρα, μετά από συμβάσεις που υπέγραψαν  εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) με τους ξενοδόχους που επελέγησαν, μετά από σχολαστικούς έλεγχους που οι  εκπρόσωποι της UNHCR πραγματοποίησαν στα ξενοδοχεία από τον προηγούμενο Αύγουστο.

 

Το πρόγραμμα Παροχής Στέγασης στο πλαίσιο της Μετεγκατάστασης περιλαμβάνει τη δημιουργία θέσεων υποδοχής σε αυτόνομα διαμερίσματα, σε ξενοδοχεία/άλλα κτίρια, φιλοξενία σε οικογένειες, κτλ. για το οποίο η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ χρηματοδοτήθηκε από το 2016 από την ΕΕ, και έκτοτε εκπρόσωποί της αναζητούν κλίνες σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

 

Σ’ αυτό το  πλαίσιο εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας αναζήτησαν δωμάτια σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών από τον τον περασμένο Μάιο, ενώ αντίστοιχες συμβάσεις υπέγραψαν και στην Καστοριά.

 

Στα Γρεβενά και ειδικότερα στον ορεινό όγκο, εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας υπέγραψαν συμβάσεις με 7 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 50 κλινών, διάρκειας 6 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης,  με τις ξενοδοχειακές μονάδες να χρηματοδοτούνται με 20 ευρώ ημερησίως ανά φιλοξενούμενο”

 

Επίσης, παρέχεται στους αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για μετεγκατάσταση που έχουν στεγαστεί βασική βοήθεια, όπως φαγητό (μαγειρεμένα γεύματα ή κουπόνια φαγητού), είδη προσωπικής υγιεινής, υπηρεσίες διερμηνείας και συνοδείας, παραπομπή σε ιατρικές δομές και περιορισμένη ψυχοκοινωνική και νομική βοήθεια.

 

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία του Διυπουργικού Συντονιστικού, σε δομές (σ.σ. μεταξύ των οποίων και το πρώην στρατόπεδο Ζιώγα στο Κυψελοχώρι) φιλοξενούνται σήμερα 58.612 πρόσφυγες και μετανάστες εκ ων οποίων, 7.814 σε θέσεις φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας (4.368 σε διαμερίσματα, 1.952 σε ξενοδοχεία, 281 σε οικογένειες και 1.213 σε κέντρα φιλοξενίας της UNHCR).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…