Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2020

Έξι έργα ανάπλασης, ύψους 9 εκατ. ευρώ, σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης

Έξι έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου, ύψους εννέα εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν ομόφωνα στη διάρκεια συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Από δύο έργα θα γίνουν στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Καλαμαριάς και από ένα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου, ύστερα από σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.
Πιο αναλυτικά, τα έργα αφορούν την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (324.000 ευρώ), την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης (884.000 ευρώ), την ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού του δήμου Καλαμαριάς (1.096.000 ευρώ).
Τα άλλα δύο έργα που δρομολογούνται να γίνουν στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου (4.210.000 ευρώ) και οι πράσινες διαδρομές  (2.500.000 ευρώ).

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΣ ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο η Συνταγματική Αναθεώρηση, το πρόγραμμα 55+ και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Λ. Κυρίζογλου: «Τα άρθρα 101 και 102 να ενταχθούν ρητά στις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος»…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στη Βουλή διεκδικεί βιώσιμες λύσεις για τους νησιωτικούς Δήμους και μακροπρόθεσμες πολιτικές

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ήταν δυναμικά παρούσα στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της…

Ενδιαφέρουν 25 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκδήλωση για την εξέλιξη του «Βρώσιμου Δάσους»

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στην ανάδειξη του «Βρώσιμου Δάσους» της Νεάπολης μέσα από ειδική εκδήλωση…