Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2023

Επιστολή δημάρχου Ιωαννιτών στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άμεση αποζημίωση στον πρωτογενή τομέα

Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με αφορμή τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες της περιοχής.

Η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη από τον ΕΛΓΑ και κλιμάκια του.

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα και ζητά ο δήμαρχος είναι η επίσπευση των αποζημιώσεων προκειμένου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να πάρουν μία μικρή ανάσα.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος οι καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες ενώ έχουν επιφέρει πλήγμα και για την κτηνοτροφία της περιοχής.

Επιβάλλεται η διαδικασία της αποζημίωσης να διεκπεραιωθεί με ταχύτατα γιατί αν καθυστερήσει τότε το πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής θα είναι ανεπανόρθωτο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αστυπάλαια: Επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά ζητά η δηματική αρχή

Την αύξηση προσεγγίσεων πλοίων  στην Αστυπάλαια ζητούν οι κάτοικοι του νησιού και η δημοτική Αρχή. Ο…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X – Δ. Κουρέτας: Έως το τέλος του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των έργων αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας “Daniel”

Μέχρι το τέλος του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των έργων αποκατάστασης των καταστροφών…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσληψη 500 άνεργων με αναπηρία σε δήμους

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη νέα δράση της ΔΥΠΑ, με επιδότηση 75% για 18 μήνες…