Σε 9.028.500 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό της δημόσιας δαπάνης για την ένταξη ακόμη 488 παραγωγών στο πρόγραμμα “Νέοι Γεωργοί”, στη Στερεά Ελλάδα για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, ενώ υπάρχουν και 37 εν δυνάμει δικαιούχοι για τους οποίους απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 671.500 ευρώ. Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα “Νέων Γεωργών” έχουν ενταχθεί 1.186 δικαιούχοι, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 22.234.500 ευρώ.
«Η είσοδος συνολικά τουλάχιστον 1.186 νέων αγροτών στο επάγγελμα θα δώσει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.
«Είμαστε μία περιφέρεια», πρόσθεσε, «που βασίζεται στη γη και τον άνθρωπο. Βοηθώντας κάθε νέο να μείνει εδώ, στον τόπο του και να αξιοποιήσει τη γη μας, βάζουμε ένα λιθαράκι να σταματήσει η «αιμορραγία» της μετανάστευσης, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος της προόδου. Να μπει νέο αίμα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, να αλλάξουν τα δεδομένα και να γίνουν τα προϊόντα μας ακόμη πιο γνωστά και ανταγωνιστικά. Το θετικό σε όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται στη Στερεά Ελλάδα, είναι ότι δεν μπαίνουν μόνο χέρια στην καλλιέργεια και την παραγωγή, αλλά και μυαλά. Μυαλά νέων ανθρώπων που έχουν τεχνογνωσία και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Τέτοιες προσπάθειες αγκαλιάζουμε, τέτοιους ανθρώπους στηρίζουμε».
Άρθρο Localit 26 Νοεμβρίου, 2018
Επιπλέον 488 αγρότες στο πρόγραμμα «Νέοι Γεωργοί» στη Στ.Ελλάδα
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ...
27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ
Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ...
26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ...
25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως
Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…