Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2024

Επεκτείνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στο Αιγάλεω

Νέους βυθιζόμενους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, τοποθέτησε ο Δήμος Αιγάλεω, σε σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν συγχρηματοδοτήθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο» αλλά και ιδίους πόρους του Δήμου και το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

Μέχρι τώρα είχαν τοποθετηθεί σε τέσσερα κεντρικά σημεία και συγκεκριμένα στη Λ. Θηβών και Σμύρνης, στη Λ. Θηβών και Ιερά Οδό, στη Λ. Θηβών και Μ. Μπότσαρη και στη Σμύρνης και Δημαρχείου (πλατεία Εσταυρωμένου).

Πλέον νέοι βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετήθηκαν ως εξής: Παλαιάς Καβάλας και Δημαρχείου (πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος) 3 κάδοι, Παλληκαρίδου και Αμπελακίων (πλατεία Λαού) 2 κάδοι, Πολυδεύκους (πλατεία Παπάγου) 2 κάδοι, Μπουμπουλίνας & Δαβάκη (πλατεία Δαβάκη) 2 κάδοι, Μίνωος (πλατεία Αγίου Ελευθερίου) 2 κάδοι, Δημαρχείου και Κουντουριώτου (Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος) 2 κάδοι με σύστημα συμπίεσης.

Η τοποθέτησή τους, που ξεκίνησε από τα κεντρικά σημεία της πόλης θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες γειτονιές του Αιγάλεω, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος της πόλης, με την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων αναβαθμίζεται τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά ο δημόσιος χώρος (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πλατείες), καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον υπέργειοι κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια.

Οι νέοι κάδοι θα συμβάλλουν και στον περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων του Δήμου και κατ’ επέκταση στη μείωση της κίνησης μέσα στην πόλη, με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, το κόστος αποκομιδής και την καθημερινότητα των δημοτών.

«Με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων ο Δήμος Αιγάλεω δίνει έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, προωθεί την εξοικονόμηση χώρων και τη μείωση της υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας σ’ ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Λάμπρος Σκλαβούνος και πρόσθεσε: «Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα αλλάξουν πλήρως το σύστημα αποκομιδής και θα προσδώσουν μια νέα αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πόλη. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να επεκταθεί περαιτέρω».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και Προκλήσεις της επόμενης ημέρας, Καινοτομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Δίκτυο…

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Νάουσα ο φετινός 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού Βαλκανίων

 Διάσκεψη για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας του οινοτουρισμού Στη Νάουσα Ημαθίας «ταξιδεύει»…

Ενδιαφέρουν 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αίτημα για άμεση έγκριση ακτοπλοϊκών δρομολογίων Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης για την τουριστική περίοδο

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η έγκριση των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης…