Άρθρο Localit 07 Σεπτεμβρίου, 2023

Ενίσχυση πιστώσεων για τις κοινωνικές δομές ζητά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Κρήτης σε σχέση με τις Κοινωνικές Δομές ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπυρίδωνα Σπυρίδων.

Συγκεκριμένα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), όπου για άλλη μια φορά χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός, παρόλο που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο κ. Κουράκης ζήτησε την ενίσχυση πιστώσεων, για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών, καθώς επίσης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με αύξηση των πόρων, ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν ξανά αντίστοιχα προβλήματα στην επόμενη περίοδο.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης συζήτησαν για το πρόγραμμα  ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων δημάρχων  της Κρήτης,  το οποίο θα διεξαχθεί στην Κρήτη και θα περιλαμβάνει θέματα Τοπικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρηματοδοτικών εργαλείων προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, οργάνωσης κ.τ.λ, σε συνεργασία της ΚΕΔΕ – ΕΕΤΑΑ και της ΠΕΔ Κρήτης.

Τέλος, έγινε λόγος για το Σχεδιασμό Ειδικής ημερίδας ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων της Κρήτης, που θα  πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και εντός του έτους, σε συνεργασία της ΠΕΔ Κρήτηςμε την ΕΕΤΑΑ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…