Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2022

Ενισχύει τη λειτουργία του ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ενισχύει τη λειτουργία του ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια με την ένταξη της ειδικότητας του νευρολόγου στο δυναμικό του.

Ο Σταθμός στεγάζεται στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη (Σχολείου 2Α στο Πανόραμα), λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη από τις 9:30 έως τις 13:30) και στελεχώνεται ήδη από έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν νοσηλευτή ενώ στην ομάδα προστέθηκε και ο ειδικός νευρολόγος Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης.

Στις αρμοδιότητες του Σταθμού είναι η ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, όπως η δημιουργία ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης και ενημερωτικές ομιλίες, δευτερογενούς πρόληψης, η διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου με νευροψυχολογικές δοκιμασίες σε υγιείς πολίτες αλλά και τριτογενούς πρόληψη για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της άνοιας.

Με τον Σταθμό μπορούν να έρθουν σε επαφή άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 55 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών στη χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας του Δήμου που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας. Τα στοιχεία του εξεταζόμενου και τα ευρήματα της αξιολόγησης καταγράφονται στη βάση δεδομένων του ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη. Στην περίπτωση που υπάρξουν σημαντικά ευρήματα το άτομο παραπέμπεται στο νευρολόγο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για εξέταση κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σταθμού στο τηλέφωνο 2310-331093.

Ενημερωτικές ομιλίες

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας Πυλαίας- Χορτιάτη και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνονται ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη της άνοιας που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των ΚΑΠΗ. Ομιλητής ο Ειδικός Νευρολόγους του σταθμού Δρ. Δερμιτζάκης Μανώλης.

Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως έξης:

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στο ΚΑΠΗ Φιλύρου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:30π.μ. στο ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στο ΚΑΠΗ Χορτιάτη

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:30π.μ. στη ΔΚ Εξοχής.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στο Α΄ΚΑΠΗ Πυλαίας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:30π.μ. στο Β΄ΚΑΠΗ Πυλαίας

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στο ΚΑΠΗ Πανοράματος

Info: στο τηλέφωνο του σταθμού 2310-331093

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αθήνα επικεφαλής των “Πόλεων-Πρωταθλητριών” στις δράσεις ενάντια στην ακραία ζέστη

Διαδικτυακή διεθνής σύσκεψη  των δημάρχων των «Πόλεων-Πρωταθλητριών» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

H εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Πειραιά υπεγράφη χθες, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές του Δήμου

Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,…