Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2023

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων στη Δ.Κ Αγίων Αναργύρων (2ο και 3ο Γυμνάσιο και 1ο και 2ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων), προχωρά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Πρόκειται για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών, από τις οποίες παρεμβάσεις ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού προσδοκά ουσιαστική μείωση στην ενεργειακή κατανάλωση και καλύτερη ενεργειακή απόδοση των σχολικών κτιρίων και παράλληλα στοχεύει στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» σε ποσοστό 96%, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις αφορούν στη μείωση των θερμικών απωλειών με την προσθήκη θερμομόνωσης στο δώμα και στο κέλυφος των σχολικών κτιρίων, στην εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης, στην εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και τέλος στην εφαρμογή λογισμικού συστήματος καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων, με σκοπό την καταγραφή, παρακολούθηση και ορθολογική διαχείριση των ενεργειακών αναγκών των σχολικών κτιρίων.

Πρόκειται για έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική του δήμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Φάληρο: Διήμερο ενημέρωσης για την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση συσκευών

Διήμερο ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη της κυκλικής οικονομίας και την ανακύκλωση συσκευών, διοργανώνουν…

Βιώσιμες Πόλεις 31 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημιουργία τριών πάρκων σκύλων στη Λάρισα

Τη δημιουργία τριών πάρκων σκύλων στην πόλη, δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων.  Το πρώτο σύμφωνα με…

Βιώσιμες Πόλεις 31 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ξεκινά η διαβούλευση για την κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη

Ο Δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διαβούλευση με τους πολίτες για την Κλιματικά ουδέτερη…