Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2023

Ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχείου Ν. Περάμου και 2ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων

Το «πράσινο» φως για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Ν. Περάμου και του 2ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, δόθηκε με την υπογραφή της σχετικής πράξης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, παρουσία του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση.

Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και υπολογίζεται ότι με την περάτωσή του, θα εξοικονομούνται 251.000 kwh ανά έτος, με παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 69 tn κατά έτος.

Ειδικότερα οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις και στα δύο κτίρια αφορούν, στην τοποθέτηση θερμομόνωσης τοίχων και δώματος και στην αντικατάσταση κουφωμάτων, λέβητα κεντρικής θέρμανσης και φωτιστικών σωμάτων (στο σχολείο).

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολογηθείσα παρέμβαση στο παλαιό δημαρχιακό κτίριο και στο σχολείο της πόλης, όπου «τα παιδιά να απολαμβάνουν τα αγαθά της γνώσης σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», όπως σημείωσε, τονίζοντας: «Στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η ενεργοποίηση και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα έχουν ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα. Συνεχίζουμε με πιο εντατικούς ρυθμούς και κατά την νέα προγραμματική περίοδο προκειμένου να επιτύχουμε την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, μέσα και από την αγαστή συνεργασία με τους Δήμους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, ιδιαίτερα του δημαρχείου Ν. Περάμου των Μεγάρων το οποίο «παρουσιάζει, πολλά προβλήματα μετά από 40 χρόνια χρήσης χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη λειτουργία του».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…