Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2023

Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Σε συνέχεια των ειδικών προβλέψεων για το ωράριο έναρξης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών συνεπεία των έκτακτων καιρικών φαινόμενων, το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι και σήμερα Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023,  προς διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 9 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Διευκρινίζεται εκ νέου, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες  που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας σήμερα, 9/2/2023, στις 9 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την κατ΄ εξαίρεση εξυπηρέτησή τους εκτάκτως την ίδια ημέρα σε άλλη ώρα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν κατά το μέρος που δεν συμπίπτει με προγραμματισμένα ραντεβού άλλων πολιτών.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απλουστεύεται η διαδικασία για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής από τους διευθυντές των σχολείων

Με Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών τροποποιείται η υφιστάμενη διοικητική διαδικασία για την πάγια προκαταβολή  που…

Υπουργείο Εσωτερικών 07 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 15 εκ. ευρώ σε 133 δήμους για δαπάνες ναυαγοσωστικής κάλυψης

Συνολικό ποσό ύψους 15 εκ. ευρώ κατανέμεται σε 133 δήμους της χώρας, προερχόμενου από τον…

Υπουργείο Εσωτερικών 07 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θ.Λιβάνιος: Οι εκλογές του 2027 θα γίνουν με τον ίδιο εκλογικό νόμο – Δημόσια τα στοιχεία της αξιολόγησης

Για την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις εκλογές του 2027 αλλά και τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση μίλησε στο ΕΡΤNews και…