Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2022

Εκσυγχρονισμός πέτρινων ιστορικών κτιρίων του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα πέτρινα κτίρια που σχεδιάσθηκαν από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και στεγάζουν το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ στο Περτούλι συντηρεί και εκσυγχρονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δημοπρατείται το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον πρύτανη Νίκο Παπαιωάννου προχωράμε στη συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Δάσους του Περτουλίου» δηλώνει ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Πρόκειται για ένα έργο με προστιθέμενη αξία καθώς τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν μνημεία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί και συνεργαζόμαστε με τα ελληνικά Πανεπιστήμια και με καταξιωμένους και έμπειρους ερευνητές. Τον Ιούνιο του 2021 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πρώτου στη χώρα Σταθμού Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής στο Δάσος Περτουλίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου νομού Τρικάλων με έκταση 33.000 στρέμματα, είναι ένα από τα δύο πανεπιστημιακά δάση  που διαχειρίζεται το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις  για την διαμονή των φοιτητών που κάνουν  την πρακτική τους εξάσκηση στην πρότυπη δασοπονία. Στο δάσος διεξάγεται επιστημονική έρευνα  από τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος  Δασολογίας του ΑΠΘ, σε εξειδικευμένα θέματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καρποί Ποσειδωνίας στις ακτές – Έκκληση για καταγραφή αυτού του σπάνιου φαινομένου

Τις τελευταίες ημέρες σε πολλές παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στο Ιόνιο, παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις…