Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2022

Εκσυγχρονισμός πέτρινων ιστορικών κτιρίων του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα πέτρινα κτίρια που σχεδιάσθηκαν από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και στεγάζουν το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ στο Περτούλι συντηρεί και εκσυγχρονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δημοπρατείται το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον πρύτανη Νίκο Παπαιωάννου προχωράμε στη συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Δάσους του Περτουλίου» δηλώνει ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Πρόκειται για ένα έργο με προστιθέμενη αξία καθώς τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν μνημεία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί και συνεργαζόμαστε με τα ελληνικά Πανεπιστήμια και με καταξιωμένους και έμπειρους ερευνητές. Τον Ιούνιο του 2021 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πρώτου στη χώρα Σταθμού Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής στο Δάσος Περτουλίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου νομού Τρικάλων με έκταση 33.000 στρέμματα, είναι ένα από τα δύο πανεπιστημιακά δάση  που διαχειρίζεται το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις  για την διαμονή των φοιτητών που κάνουν  την πρακτική τους εξάσκηση στην πρότυπη δασοπονία. Στο δάσος διεξάγεται επιστημονική έρευνα  από τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος  Δασολογίας του ΑΠΘ, σε εξειδικευμένα θέματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μέσω του οποίου εγκαταστάθηκαν δωρεάν σημεία…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει για την προστασία των πολιτών κατά…