09 Σεπτεμβρίου, 2023

Έκκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου προς τους Δήμους για αποστολή στις πληγείσες περιοχές μηχανημάτων έργου, για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών

Παράκληση να μη γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γιατί οι πληγέντες Δήμοι προς το παρόν δεν μπορούν να τα διαχειριστούν

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με επιστολή του προς όλους τους Δήμους της χώρας καλεί τις δημοτικές αρχές, εάν δύνανται, να αποστείλουν στις πληγείσες από την πρόσφατη καταιγίδα Daniel περιοχές μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών. Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.

Στην επιστολή του ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει ότι από την επικοινωνία της ΚΕΔΕ με τις δημοτικές αρχές, προκύπτει ότι δεν ζητήθηκε  η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. Ως εκ τούτου απευθύνει έκκληση να μην προχωρήσουν στη συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν προς το παρόν. Σημειώνει δε ότι για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί και επόμενη ενημέρωση.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Αθήνα 9. 9.2023

 

Προς:  Δήμους

ΠΕΔ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Η ΚΕΔΕ, ύστερα από επικοινωνία με τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενο στη Θεσσαλία, καλεί τους Δήμους της χώρας, όσοι φυσικά δύνανται να αποστείλουν μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.

Δεν μας ζητήθηκε  η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. και για αυτό παρακαλείστε να μην κάνετε συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί, και επόμενη ενημέρωση.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Λάζαρος Κυρίζογλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2. 000 κατοίκων και διάλογο για μια εφαρμόσιμη λύση ζητά ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που κοιτάζει πίσω, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον»…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) – Συντονισμένος βηματισμός ενόψει του Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γ. Χατζημάρκος: Είναι η στιγμή να δείξουμε ότι η Δημοκρατία λειτουργεί, όταν εμπιστεύεται τα θεμέλιά…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Σημαντικό βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθούν να απασχολούν τους Δήμους μας : υποχρηματοδότηση, αλληλοεπικάλυψη ευθυνών κι αρμοδιοτήτων, έλλειψη…