Στο ΣτΕ εκδικάζεται σήμερα η κοινή προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων άλλων περιφερειών της χώρας, της αυτοδιοίκησης και των δικηγορικών συλλόγων κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Από τα μεσάνυχτα έχει ξεκινήσει η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που έχει οδηγήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης, Καρπάθου, Πάρου, Νάξου, Σύρου, Μυτιλήνης, Αλεξανδρούπολης, Μήλου, Κυθήρων, Χίου, Καβάλας και Σάμου.
Οι προσφεύγοντες φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ και στη μία μετά το μεσημέρι συγκαλούν σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στην οποία θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των σημαντικότερων αεροδρομίων της χώρας.
«Για να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας», αναφέρει η ΟΣΥΠΑ και θεωρεί ότι το ξεπούλημα των εγκαταστάσεων θα οδηγήσει στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας.
«Συμφωνώ σε πολλά θέματα που έχει θέσει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΥΠΑ», είπε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, που έχει δηλώσει και από το βήμα της Βουλής ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και περιλαμβάνεται στο τελευταίο μνημόνιο που επικυρώθηκε από τη σημερινή Βουλή. Προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη γνωμοδότηση του ΣτΕ για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε περίπτωση που τον ακυρώσει, όπως έγινε με την ΕΥΔΑΠ.
«Είναι η μόνη ιδιωτικοποίηση που αναφέρεται ρητά στη συμφωνία», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο». Παραδέχτηκε ότι τα 14 πιο κερδοφόρα αεροδρόμια της χώρας παραχωρούνται για 42 χρόνια σε κοινοπραξία, που στη συντριπτική της πλειοψηφία ανήκει στο γερμανικό Δημόσιο.
Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε διαπραγματεύσεις επί εννέα μήνες, για να πετύχει τη συμμετοχή του Δημοσίου στο σχήμα που θα αναλάβει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για 42 χρόνια, αλλά κατάφερε μόνον να μη φορτωθεί η ελληνική πλευρά το κόστος των επενδύσεων για την πιστοποίηση των αεροδρομίων και τη διαδικασία απαλλοτριώσεων για επεκτάσεις των υποδομών.
Άρθρο Localit 08 Ιανουαρίου, 2016
Εκδικάζεται στο ΣτΕ προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης αεροδρομίων
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ...
06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αντιπροσωπεία της Ένωσης…
Ευρωπαϊκά
06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ
Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…
ΚΕΔΕ
06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στην παρουσίαση του Hellenic Heritage
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη παρουσιάστηκε την Πέμπτη 5/2…