Τα χρήματα που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής.
Σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, την χρηματοδότηση των απαραίτητων παρεμβάσεων για να προχωρήσει η επισκευή των σχολείων πλέον και στα πιο «απαιτητικά» σημεία, όσα δηλαδή δεν μπόρεσε να καλύψει άμεσα μετά τον σεισμό με τις δικές του δυνάμεις ο Δήμος.
“Ήταν, άλλωστε, αυτή η αντίδραση με τις εργασίες που έκανε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τις ημέρες μετά τον σεισμό που συνέβαλαν ώστε να μην χαθεί ούτε μια μέρα μάθημα, χωρίς να χρειαστεί παράλληλα να αλλάξει το ωράριο των σχολείων και οι οικογενειακός προγραμματισμός”, αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι: “Υπάρχουν όμως ακόμα εκκρεμότητες για να λειτουργήσουν στο 100% και πάλι αυτά τα τρία σχολεία (4ο, 5ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο) που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες του δημοτικού ταμείου, κάτι που οδήγησε την δημοτική αρχή στον δρόμο της αναζήτησης χρηματοδότησης”.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει τους δημότες του, έχει πλέον ένα ικανό κονδύλι για να προχωρήσει στα έργα, εφόσον, βέβαια, έχει ήδη φροντίσει να συνταχθούν και οι απαραίτητες μελέτες, οι οποίες και αυτές χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο που απέδειξαν ότι πραγματικά συμμερίζονται την αγωνία μας για τα παιδιά της πόλης και έκαναν δεκτό το αίτημά μας για να στηρίξουν την αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου. Ήταν ένας δρόμος μακρύς, ο οποίος όμως καταλήγει θετικά για τον Δήμο, για τα παιδιά και για τους γονείς. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα για να τελειώσει μια και καλή αυτή η περιπέτεια», το σχόλιο του δημάρχου.
Λύση στο χρόνιο πρόβλημα της παλιάς πτέρυγας του 4ου Δημοτικού
Και εάν για τα δύο σχολεία το τέλος της «περιπέτειας» που περιγράφει ο Νίκος Μπάμπαλος έρχεται μετά από κάποιους μήνες, για την περίπτωση του 4ου Δημοτικού, η δημοτική αρχή βλέπει ευκαιρία και προγραμματίζει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Η πτέρυγα που υπέστη ζημιές από τον σεισμό είναι ένα κτίσμα που μετράει ζωή κοντά στην… ογδοντακονταετία με ότι συνεπάγεται αυτό για την κατάσταση του σχολείου. Υπάρχει δε σχεδιασμός για το γκρέμισμα και την εκ νέου ανέγερσή της από το 1999, ο οποίος δεν προχώρησε.
Σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου σχεδιάζει να υλοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα και να προσφέρει στα παιδιά ένα σαφώς καλύτερο περιβάλλον. Παράλληλα, λοιπόν, με την διεκδίκηση των χρημάτων για την αποκατάσταση των φθορών από τον σεισμό, ο δήμαρχος διεκδικούσε από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) μόνιμη λύση στο πρόβλημα της παλαιότητας της συγκεκριμένης πτέρυγας.
Μαζί με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού, ο δήμαρχος επισκέφτηκε προσφάτως τα γραφεία της ΚΤΥΠ και με το νέο πρόεδρο, Θανάση Γιάνναρη, συζήτησαν τις προοπτικές. Ο κ. Γιάνναρης δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους θα είναι έτοιμη η μελέτη για τη νέα πτέρυγα του 4ου Δημοτικού, ενώ σε επόμενο βήμα μαζί με τον Δήμο θα σχεδιάσουν την κατασκευή της.