Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2025

Εγκαινιάστηκε το πρώτο από τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Το πρώτο πιστοποιημένο πάρκο σκύλων, με ειδικά όργανα, ράμπες, παιχνίδια και ποτίστρες για τη φιλοξενία και εκτόνωση των τετράποδων ζώων, εγκαινιάστηκε το πρωί στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσία του δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη. Το περιφραγμένο και κατάλληλα για τα ζωάκια διαμορφωμένο πάρκο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μαρία Κάλλας, στην περιοχή του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου, δίπλα στο γήπεδο του Μέγα Αλέξανδρου.
Όπως έγινε γνωστό, μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ακολουθήσει η παράδοση στους δημότες άλλων τεσσάρων πιστοποιημένων πάρκων σκύλων σε άλλες τις γειτονιές της πόλης, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο πάρκο Ξαρχάκου, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη Νέα Παραλία, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» μετά από χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα αναζητηθούν οι κατάλληλοι χώροι για τη δημιουργία και άλλων πέντε.
«Είναι μια στιγμή που άργησε να έρθει, το αυτονόητο που έπρεπε να αποκτήσει η πόλη ώστε και τα ζώα να εκτονώνονται και να περνούν ευχάριστα με τους συνοδούς τους», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, απευθύνοντας έκκληση προς τους δημότες να κρατήσουν τους χώρους καθαρούς και προσεγμένος.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, Βασίλης Διαμαντάκης, πρόσθεσε πως ο χώρος είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νόμου, ενώ η Μαρία Αρβανιτίδου, ειδική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα αδέσποτων ζώων, υπογράμμισε πως «υπάρχουν δύο πάρκα στην παραλία που είναι ακατάλληλα, αυτό είναι το πρώτο πιστοποιημένο πάρκο για τα δεσποζόμενα ζώα».

Αρχές Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Κτηνιατρείου
Στις αρχές Ιουνίου θα εγκαινιαστεί και το Δημοτικό Κτηνιατρείο στην περιοχή Αντιγονιδών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Όπως είπε ο Σπύρος Τζελέπης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα αδέσποτα, στις αρχές Ιουνίου θα γίνουν οι πρώτες κτηνιατρικές πράξεις.
Συμπλήρωσε πως η δημοτική αρχή είναι σε επαφή με φιλοζωικές και εθελοντές κτηνιάτρους και μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου θα γίνει κρούση και προς τους ενδιαφερόμενους που δήλωσαν συμμετοχή στο μητρώο εθελοντών φιλόζωων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη στο Παρανέστι για τη δρομολόγηση τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής από τη Δράμα έως τη Ξάνθη

Η δρομολόγηση τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής στη διαδρομή Δράμα – Παρανέστι – Σταυρούπολη – Τοξότες –…

Ενδιαφέρουν 28 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Κήπος των Ηρώων εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Κήπων

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Κήπων, που αποτελεί μία από τις πιστοποιημένες πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου…

Ενδιαφέρουν 28 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Από 1 έως 16 Ιουνίου οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του για 12η συνεχή σχολική χρονιά (2025-2026)  το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνεχίζοντας…