Άρθρο Localit 09 Νοεμβρίου, 2019

Εγκαίνια Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Κηφισιάς

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου  στις 11.00  το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Γ΄ ΚΑΠΗ  Νέας Κηφισιάς (Κηφισού & Αγραύλης) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ( ιατρείο του ΚΑΠΗ).

Όπως σημειώνει ο Δήμος πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με ιατρικό και κοινωνικό πρόσημο, που θα βοηθήσει τόσο τους ίδιους τους πάσχοντες όσο και τους συνοδούς, φροντιστές και τα άτομα της οικογένειάς τους να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη γνώση στις προκλήσεις που δημιουργεί στην καθημερινότητα του ανθρώπου η άνοια.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09.00-13.00.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Τμήμα Πολιτικών Κοινωνικής Προστασίας 3ης Ηλικίας, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την εταιρία Alzheimer Αθηνών.

Στην εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια καλούν τους πολίτες ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία της Προέδρου της εταιρίας Alzheimer Αθηνών Δρ. Παρασκευής Σακκά.

Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια μπορούν να βρουν υποστήριξη μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Κηφισιάς.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: Η μορφή διά βίου μάθησης που φέρνει την επιστήμη και την ανάπτυξη κοντά στον δημότη

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα επενδύουν σε μια πρωτοβουλία που ενισχύει…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ στο 2ο Forum Πελοποννήσου και εισήγηση Γενικού Γραμματέα

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποιείται στη Σπάρτη το 2ο Forum Πελοποννήσου,…

Διεθνείς Σχέσεις 21 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τη φωνή της ελληνικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη – Σημαντική συμμετοχή στις διεθνείς διεργασίες για το Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο του Συμβουλίου της Ευρώπης – Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου κ. Κωνσταντίνου Κουκά στη Βαρκελώνη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής της ελληνικής αυτοδιοίκησης στις…