Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2023

Δυτ. Λέσβος: Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτων και της ιαματικής πηγής Ευθαλούς

Πρόσκληση για την προκαταρκτική εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτων και της ιαματικής πηγής Ευθαλούς, δημοσίευσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Στόχος του, όπως τονίζει είναι, η μακροχρόνια αξιοποίηση των αναγνωρισμένων πλέον ιαματικών πηγών, του ακινήτου στο οποίο εντοπίζονται και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών (κτίσματα λουτρών).

Με την εν λόγω πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να καταθέσουν μη δεσμευτικές προτάσεις για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να ξεκινά από την ευεξία και να φτάνει μέχρι την ίαση, εμπλέκοντας ταυτόχρονα, ενδεχομένως τους τομείς της διατροφής, της άθλησης, των εναλλακτικών θεραπειών, του αισθητικού καλλωπισμού, της ψυχικής υγείας και του πνεύματος, με επίκεντρο τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έχοντας εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν (κεντρική ιδέα, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ύψος επένδυσης, κλπ), θα καταλήξει στους όρους του Διαγωνισμού, τον οποίο θα προκηρύξει σε δεύτερη φάση και εντός του 3ου τριμήνου του 2023, με σκοπό πριν το τέλος του έτους να έχει επιλεγεί ανάδοχος/ μισθωτής με συγκεκριμένο και δεσμευτικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Η προθεσμία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προτάσεων λήγει στις 28 Ιουλίου 2023. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, με αναλυτικότερες πληροφορίες, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου www.mwlesvos.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2253350506, 521 ή στο e-mail programmatismos@mwlesvos.gr.

«Έχοντας αποδείξει τις συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειές μας ως προς τον στόχο της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα από την ανάδειξη και εναλλακτικών/ θεματικών μορφών τουρισμού, ο Δήμος μας είναι πλέον πανέτοιμος να αξιοποιήσει και το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Δ.Ε. Μηθύμνης, τις ιαματικές πηγές της Εφταλούς. Μετά τις εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στον Πολιχνίτο, την αξιοποίηση των οποίων έχει ήδη αναλάβει ιδιώτης επενδυτής, το ξεμπλοκάρισμα των πηγών στο Λισβόρι, σειρά έχει η θερμοπηγή Εφταλούς να μετατραπεί σε μια σύγχρονη θερμαλιστική μονάδα», δήλωσαν ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος και η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών: Πασχαλινή προσφορά αγάπης σε ηλικιωμένους

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αγάπης και κοινωνικής…

Ενδιαφέρουν 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τρικκαίων: Συλλογική προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενόψει Πάσχα

Την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής προσφοράς ανέδειξαν δράσεις φορέων και συλλόγων στα…