Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2019

Δυτ. Ελλάδα: Παλιρροιογράφοι, κυματογράφος και μετεωρολογικοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την διάβρωση των ακτών

Δύο παλιρροιογράφοι, ένας κυματογράφος και δύο μετεωρολογικοί σταθμοί πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στην Δυτική Ελλάδα, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την διάβρωση των ακτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο έργο «TRITON», για την άμεση προστασία της βιοποικιλότητας στις παράκτιες περιοχές που επηρεάζονται από τη θαλάσσια διάβρωση, το οποίο χρηματοδοτείται από το Interreg V-A Greece – Italy 2014-2020, θα τοποθετηθούν στα λιμάνια της Πάτρας και της Κυλλήνης δύο παλιρροιογράφοι και δύο μετεωρολογικοί σταθμοί. Ταυτόχρονα, προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου η πόντιση στην θαλάσσια περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας, του πρώτου κυματογράφου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από τον υπό εγκατάσταση εξοπλισμό, θα αναπτυχθεί από τους εταίρους του προγράμματος ένα μοντέλο ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών. Στόχος είναι να εγκαθιδρυθούν εργαλεία υποστήριξης για τη λήψη αποφάσεων που θα αφορούν στην προστασία των παράκτιων περιοχών και στη μείωση των συνεπειών της διάβρωσης των ακτών, είτε οφείλεται σε φυσικά αίτια, όπως τους θυελλώδεις ανέμους, τα ψηλά κύματα και τα ισχυρά ρεύματα, είτε σε ανθρωπογενή, όπως η επέκταση των πόλεων, η τουριστική ανάπτυξη και οι υποδομές.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδεύονται σε Cloud και AI Τεχνολογίες εντός του 2025

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), σε συνεργασία με…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας, Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Μηνυτήρια αναφορά Ν. Φαρμάκη κατά παντός για περιπτώσεις διαφθοράς στο Τμήμα Μεταφορών Αμαλιάδας

«Η διαφάνεια και η εντιμότητα, δεν αποτελούν μόνο προαπαιτούμενο μίας καλής και σύγχρονης διοίκησης. Για…