Άρθρο Localit 27 Ιουνίου, 2023

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής: Πρώτο Εργαστήρι της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά

Δεκάδες παιδιά της πόλης, που δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα, πήραν μέρος στο πρώτο εργαστήρι της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, η οποία υλοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, του Δικτύου Δημοτικών Βιβλιοθηκών και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «100 Ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και Ζωρζ…».

Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και παιχνίδια γνωριμίας ήρθαν σε επαφή με τις σπουδαίες συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή. Ανακάλυψαν τους θησαυρούς τους, μέσα από ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό κυνήγι στους διαδρόμους της Βιβλιοθήκης, ψάχνοντας τα βιβλία που συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Τέλος, δημιούργησαν τον κοινό περίπατό τους, σχηματίζοντας τον αριθμό 100 με τα βιβλία. Αριθμό συμβολικό, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο συγγραφέων.

Λίγο πριν φύγουν, τα παιδιά παρέλαβαν το ημερολόγιο της ΚΕ, αφού ενημερώθηκαν για τη χρησιμοποίησή του, συμπλήρωσαν το όνομά τους και τη γνώμη τους για την έναρξη και το άφησαν στη Βιβλιοθήκη για τα επόμενα εργαστήρια.

Μία εμπειρία μοναδική, στην οποία όλα τα παιδιά ηλικίας 5-14 ετών, συμμετείχαν ενεργά, ήρθαν σε πιο στενή επαφή με τα βιβλία και σίγουρα διασκέδασαν!  Το αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο στην αφίσα που δημιούργησαν στο τέλος του εργαστηρίου της έναρξης.

«Εμψυχώτριες» στην πρώτη αυτή δράση η Χαρά Βεκρή και η Γεωργία Ανδρακάκου, δασκάλες στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής.

Παρέα με τα παιδιά το εργαστήρι παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, Έφη Κανλή. «Συνεχίζουμε να προωθούμε δράσεις που διατηρούν το βιβλίο στη ζωή των μικρών μας φίλων, που κρατάνε ζωντανή τη μαγεία αυτής της σχέσης. Τα παιδικά χαμόγελα και οι πολλές συμμετοχές στο φετινό μας πρόγραμμα είναι η καλύτερη δικαίωση των προσπαθειών μας», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν σε ημερομηνίες και μέσα στον Ιούλιο. Λεπτομέρειες για το φετινό πρόγραμμα στο iraklio.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…

Ενδιαφέρουν 07 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα για το Αστικό Περιβάλλον στον Ασπρόπυργο

Ημερίδα με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης για την ασφάλεια και την πιστοποίηση Υποδομών και Κοινόχρηστων…

Ενδιαφέρουν 05 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπεγράφη η ΚΥΑ για το Πρόγραμμα «Απόλλων» – Ακολουθεί η ένταξη των ΟΤΑ

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ- ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/146871/3297 ΦΕΚ 7196/Β/31-12-2025) για την έναρξη του Προγράμματος…