Άρθρο Localit 03 Μαΐου, 2022

Δήμος Βύρωνα: Ο αγώνας για το Λόφο Κοπανά κορυφώνεται – Όλοι μαζί στον Άρειο Πάγο!

Εκδικάζεται αύριο στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης των δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού κατά της εφετειακής απόφασης για τον Λόφο Κοπανά στο θέατρο Βράχων, σύμφωνα με την οποία αποχαρακτηρίζεται δημόσια έκταση κοινού ενδιαφέροντος και μεταβιβάζεται σε ιδιωτικά συμφέροντα.

«Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων (Λόφου Κοπανά) αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας σκοπό για το Ελληνικό Δημόσιο και τις Δημοτικές Αρχές του Βύρωνα και της Δάφνης-Υμηττού, έναν κορυφαίο αγώνα για να προστατέψουμε μια καθαρά δημόσια έκταση από το να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Όλοι γνωρίζουμε την αξία αυτής της περιοχής για την πόλη και τους δημότες, αλλά και την υπερτοπική της σημασία για τον πολιτισμό (με το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»), τον αθλητισμό και την αναψυχή» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βύρωνα.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες, αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 9.30 να να δώσουν δυναμικό παρών στον Άρειο Πάγο.

«Ο δικαστικός αγώνας των δύο Δήμων έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο του Αρείου Πάγου, καθώς την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης ενάντια στην -κατά τη γνώμη μας άδικη- απόφαση του Εφετείου που παραδίδει μια δημόσια έκταση κοινού ενδιαφέροντος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών και να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή τους για να μείνει ο Λόφος Κοπανά δημόσιος, υπηρετώντας το κοινό καλό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνει ο δήμος Βύρωνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…