Άρθρο Localit 13 Νοεμβρίου, 2024

Δήμος Μεγαλόπολης: Εκδήλωση για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20 Νοεμβρίου στη Μεγαλόπολη κατά της απόφασης της ΔΕΗ να κλείσει νωρίτερα τις λιγνιτικές  μονάδες και το ορυχείο

Εσπερίδα ενημέρωσης γύρω απ’ τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, θα γίνει στη Μεγαλόπολη. Διοργανωτές είναι ο δήμος Μεγαλόπολης, το Europe Direct Πελοποννήσου και το δίκτυο πόλεων ” Βιώσιμη Πόλη”.  Η δράση θα γίνει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης.
Η Μεγαλόπολη, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και πολλές ανάγκες, μετά το τέλος του λιγνίτη και για το λόγο αυτό, η μετάβαση στη νέα εποχή, είναι μία κρίσιμη και καθοριστική διαδικασία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της κοινωνίας για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες αυτής της επιχειρηματικής μετάβασης, ώστε η περιοχή, να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις νέες πραγματικότητες.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση, θα επικεντρωθούν στην πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και σε εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νέοι επιχειρηματίες, για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και δικτύωση.

Στο μεταξύ το συντονιστικό όργανο του δήμου Μεγαλόπολης, των εργαζομένων και των φορέων για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και του Ορυχείου ΔΕΗ Μεγαλόπολης ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 20 Νοεμβρίου στη Μεγαλόπολη ενάντια στην απόφαση της ΔΕΗ να κλείσει νωρίτερα τις μονάδες και το ορυχείο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Εγκρίθηκε από το ΔΣ το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής για το 2025

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το ετήσιο πρόγραμμα…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σύρου- Ερμούπολης: Προσοχή, προσπάθεια εξαπάτησης συμπολιτών και προμηθευτών του δήμου

Ο δήμος Σύρου Ερμούπολης εφιστά την προσοχή καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν διαπιστωθεί προσπάθειες εξαπάτησης…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η πρόσκληση/προκήρυξη 1Γ/2025 για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

Αιτήσεις συμμετοχής από Τρίτη 29 Απριλίου έως Τετάρτη 14 Μαΐου Εκδόθηκε η 1Γ/2025 πρόσκληση/προκήρυξη του…