Με στόχο την ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας στους εφήβους και την καταπολέμηση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στον δήμο Κατερίνης η
Ημερίδα δράσεων φυσικής δραστηριοποίησης και εναλλακτικών μορφών άθλησης διοργανώνει ο δήμος Κατερίνης με στόχο την ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας στους εφήβους και την καταπολέμηση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 6 Μαΐου 2025, από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00, στους κεντρικούς δημόσιους χώρους της πόλης — πεζόδρομο Πλατείας Ελευθερίας, Πλατεία Δημαρχείου και Πλατεία Μακεδονίας ενώ θα συμμετάσχουν Γυμνάσια, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ.Λ. του Δήμου Κατερίνης.
Με τίτλο «Πάμε Πλατεία; Παίζω & Αθλούμαι εναλλακτικά στον Δήμο Κατερίνης!», η ημερίδα επιδιώκει να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν εναλλακτικές μορφές άθλησης και φυσικής δραστηριότητας, με έμφαση στη χαρά της συμμετοχής, τη συνεργασία και την επαφή με τον δημόσιο χώρο ως χώρο έκφρασης, αλληλεπίδρασης και υγείας.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοτικού Ωδείου, Γιώργος Κοκαβίδης δήλωσε σχετικά: «Η Ημερίδα Φυσικής Δραστηριοποίησης και Εναλλακτικών Μορφών Άθλησης επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τον σχεδιασμό μας και τη δέσμευση του Δημάρχου Ι. Ντούμου να προσφέρουμε στους νέους μας ευκαιρίες για υγιή και δημιουργική εξωσχολική δραστηριότητα. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε δράσεις που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την κοινωνική συμμετοχή και την ψυχαγωγία, σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τις πλατείες μας να γεμίζουν ζωή, ενέργεια και χαμόγελα».
Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2025
Δήμος Κατερίνης: Οι πλατείες γεμίζουν ζωή – Εναλλακτικός αθλητισμός για παιδιά και εφήβους
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ενδιαφέρουν
10 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
78 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου – Το μήνυμα του Δημάρχου Νισύρου
Χρ. Κορωναίος: «Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου σύμβολο ελευθερίας και αγώνα» Μήνυμα για την 78η επέτειο…
Ενδιαφέρουν
05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος υγείας για γυναίκες
«Η πρόληψη αποτελεί βασικό πυλώνα δημόσιας υγείας και επένδυση στην ποιότητα ζωής» Ο Δήμος Δράμας,…
Ενδιαφέρουν
04 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: «Καμία γυναίκα μόνη»
Ενημερωτική δράση για τα δικαιώματα των γυναικών με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών Ο Ξενώνας…