Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2020

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος αγωγός ομβρίων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Αυγής και Μακεδονίας για την προστασία της πόλης από τα καιρικά φαινόμενα

Μια ακόμα παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, κατασκευάζοντας ένα νέο αγωγό διαφυγής των όμβριων υδάτων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Μακεδονίας και Αυγής. Ο νέος αγωγός έρχεται να συμπληρώσει το δίκτυο που ξεκίνησε να δημιουργείται πριν λίγα χρόνια, με ανάλογα έργα στην γειτονιά, για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία της περιοχής κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, ειδικά σε ένα σημείο στο οποίο εδρεύει το συγκρότημα των 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου από όπου περνάν καθημερινά δεκάδες παιδιών.

Είναι δε ακόμα ένα «πακέτο» αντιπλημμυρικών έργων, στην κατεύθυνση της προτεραιότητας που έχει δώσει η διοίκηση του Νίκου Μπάμπαλου ώστε να αποκτήσει το Ηράκλειο ολοκληρωμένο δίκτυο «ασπίδας» απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μετά από εκείνα που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις περιοχές του κέντρου, των Ηπειρώτικων, στο Κάτω Ψαλίδι κ.α.

«Συνεχίζουμε να υπηρετούμε την στρατηγική που έχει η δημοτική μας αρχή για την θωράκιση του Δήμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, γίνονται ολοένα και συχνότερα. Και ενώ για την κλιματική αλλαγή πρέπει να δράσουμε παγκόσμια, εμείς, ως εκπρόσωποι της πόλης, οφείλουμε να επέμβουμε τοπικά και να προστατεύσουμε το Ηράκλειο και τους κατοίκους του. Η εκστρατεία της αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα βρεθούμε και σε άλλες γειτονιές για ανάλογες παρεμβάσεις», το σχόλιο του Ηλία Μοσχονά, εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου για τα Τεχνικά Έργα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκτακτη επιθεώρηση του Αρείου Πάγου στη Χαλκιδική για πιθανό κύκλωμα σε πολεοδομικές υπηρεσίες δήμων

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί η επικεφαλής της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ασημίνα…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική”

Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…