Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2023

Δήμος Ιωαννιτών: 1,3 εκατομμύρια για παρεμβάσεις στην «καρδιά» του αστικού ιστού

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «ολοκλήρωση συνδέσεων υφιστάμενων δικτύων πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων» υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,3 εκατομμύρια ευρώ και το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε οδούς που βρίσκονται στην καρδιά του αστικού ιστού.

Σκοπός είναι η διασύνδεση των πεζοδρομήσεων με τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρομίων με διαπλατύνσεις αλλά και δημιουργία νέων διαβάσεων όπως και η απρόσκοπτη κίνηση οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις θα αναπτυχθούν στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, στην προέκταση της Χαριλάου Τρικούπη, τη Φώτου Τζαβέλα, τη Ν. Μπότσαρη, την Κ. Φρόντζου και τη Δαγκλή.

Για το σχεδιασμό της αναμόρφωσης των οδών, ελήφθη υπόψη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών και οι προβλέψεις για την ιεράρχηση και κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην οδό 28ης Οκτωβρίου, καθώς μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με παράλληλη κατάργηση των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Στην οδό Νότη Μπότσαρη προβλέπεται η κατάργηση της στάθμευσης στην αριστερή πλευρά και η επέκταση των πεζοδρομίων. Επίσης θα διαμορφωθούν θέσεις αναμονής ταξί καθώς θα καταργηθεί η «πιάτσα» στην 28ης Οκτωβρίου και χώρος για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην προέκταση της οδού Χαριλάου Τρικούπη θα διατηρηθεί η στάθμευση ως έχει, θα δημιουργούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ζώνη για την στάθμευση μοτοποδηλάτων.

Στην οδό Φώτου Τζαβέλα θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις και διαβάσεις πεζών σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αντίστοιχης κλίμακας εργασίες θα γίνουν στις οδούς Δαγκλή και Φρόντζου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι ενταγμένη στο «Πράσινο Ταμείο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πειραιά: «Ημέρα Ποδηλάτου» για παιδιά

Αθλητική δράση για παιδιά με τίτλο «Ημέρα Ποδηλάτου» διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της…

Με μια ματιά 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Β. Τζουμέρκων: Δημιουργική συνεργασία μαθητών και καλλιτεχνών

Στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων έλαβε χώρα μια ξεχωριστή καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση που έφερε τη…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…