Άρθρο Localit 08 Ιουνίου, 2022

Δήμος Χανίων: Προχωρούν οι μελέτες για την ανάπλαση του ενετικών οχυρώσεων της πόλη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση των ανατολικών τειχών και τη δημιουργία νέου πάρκου στις ενετικές οχυρώσεις της Παλιάς Πόλης των Χανίων, με την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της στατικής μελέτης του έργου από τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του προϊστάμενου του τμήματος προγραμματικής σύμβασης Παλιάς Πόλης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Αντώνη Μυλωνά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, η στατική μελέτη του έργου αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία εκπονείται ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αφορά σε εργασίες που θα διασφαλίσουν την ευστάθεια των υφιστάμενων και των προτεινόμενων κατασκευών και διαμορφώσεων στα τείχη, αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων.

Στο συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων, με τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου-πλατείας και περιπατητική διαδρομή που θα εκτείνεται κατά μήκους των επιπρομαχώνων Sabionara και Santa Lucia (ανατολικά τείχη), με πρόσβαση επί της οδού Μίνωος.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την υπογραφή της σύμβασης, επισήμανε: «Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την ανάδειξη του συνόλου του ανατολικού οχυρωματικού μετώπου της πόλης. Μια από τις πρώτες παρεμβάσεις που δρομολογήσαμε από το μηδέν και περιλαμβάνει την ανάδειξη και αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου».

Παράλληλα έκανε λόγο για, «ένα νέο πάρκο πλήρως προσβάσιμο για όλους, με περισσότερο πράσινο και σημεία αναψυχής. Για να έχουν οι πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες, περισσότερο δημόσιο χώρο να κινούνται, μετά την ουσιαστική αισθητική και λειτουργική ανάπλαση στο σημείο».

Η κατασκευή του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», μέσω του προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Δήμου Χανίων».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…