Οι προοπτικές αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αξιοποίηση της Λίμνης. Στη διάρκεια της συνάντησης, από πλευράς της Ομάδας, παρουσιάστηκε η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν έργα και μελέτες που περιλαμβάνονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την ανάδειξη της περιοχής.
Ο δήμαρχος τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης της περιοχής και πρότεινε:
1. Την ένταξη έργων πρόσβασης στη Λίμνη, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.
2. Την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος που προετοιμάζεται από την ΠΕΔ Ηπείρου για τους ορεινούς Δήμους της περιοχής, με την ένταξη συγκεκριμένων έργων της ΟΧΕ για τη Λίμνη Πουρναρίου.
Στόχος της πρότασης είναι να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για τα έργα που έχουν ήδη προταθεί στο πλαίσιο της ΟΧΕ, τα οποία θα συμβάλουν στην ανάδειξη της Λίμνης, στην προσβασιμότητα σε αυτή και στην τουριστική της ανάπτυξη.
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας συμφώνησε με τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας για την υλοποίηση του οράματος για τη Λίμνη Πουρναρίου.
Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2025
Δήμος Άρταίων: Συνάντηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής Λίμνης Πουρναρίου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ενδιαφέρουν
24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Εγκρίθηκε από το ΔΣ το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής για το 2025
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το ετήσιο πρόγραμμα…
Ενδιαφέρουν
23 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σύρου- Ερμούπολης: Προσοχή, προσπάθεια εξαπάτησης συμπολιτών και προμηθευτών του δήμου
Ο δήμος Σύρου Ερμούπολης εφιστά την προσοχή καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν διαπιστωθεί προσπάθειες εξαπάτησης…
Ενδιαφέρουν
23 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η πρόσκληση/προκήρυξη 1Γ/2025 για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό
Αιτήσεις συμμετοχής από Τρίτη 29 Απριλίου έως Τετάρτη 14 Μαΐου Εκδόθηκε η 1Γ/2025 πρόσκληση/προκήρυξη του…