21 Σεπτεμβρίου, 2021

Δήλωση του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δ.Παπαστεργίου , με αφορμή την τροπολογία για την παράταση ισχύος των συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ ΟΤΑ Α’ Βαθμού και ΝΠ αυτών, για τον covid-19

«Ως Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέλω καταρχήν να εκφράσω την ικανοποίηση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την αποδοχή του αιτήματός μας από την κυβέρνηση, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολούνταν στους ΟΤΑ, με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του covid-19 και τον περιορισμό των συνεπειών του στις τοπικές μας κοινωνίες.

Η συμβολή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα ήταν απολύτως θετική και εφόσον η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί, ήταν επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεών τους, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Το αίτημα των Δήμων για κάλυψη των υπαρχόντων κενών στις υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα στις κοινωνικές και τεχνικές μας υπηρεσίες καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η υποστελέχωση λόγω της κινητικότητας, στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας, εξακολουθούν να παραμένουν ως ζητήματα, ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της Κ.Ε.Δ.Ε.».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ θέτει σε Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2026

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνέχεια των αποφάσεων του τακτικού συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 19 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: «Η ενότητα της Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, αποφάσισε την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 13 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου, στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ- «Τα σημαντικότερα είναι μπροστά μας»