Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Δήλωση προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γ. Κουράκη για την 50η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Το ασφαλές συμπέρασμα είναι  πως μόνο ένα πραγματικά ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα μπορεί να διασφαλίσει την πορεία κάθε λαού προς ένα Ελπιδοφόρο, Δυναμικό και Δημιουργικό μέλλον» τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης,  με αφορμή την 50η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 Η δήλωση

Η 17η Νοεμβρίου του 1973,  εδώ και 50 χρόνια έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των δημοκρατικών πολιτών, ως ημέρα Εξέγερσης της Ελληνικής Νεολαίας  και του Λαού, απέναντι στο στρατοκρατικό και ανελεύθερο καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η ημέρα αυτή, τιμάται και  από τους νέους και τις νέες μας, αν και  δεν έζησαν την σκοτεινή αυτή περίοδο της νεότερης Ιστορίας μας, έχουν όμως δεχτεί και αφομοιώσει, όλα τα υψηλά νοήματα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίαςπου εκπέμπει η Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι σημερινοί νέοι και νέες,  μελετούν με προσοχή και ενδιαφέρον τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Νοέμβρη του 1973.

Το ασφαλές συμπέρασμα είναι  πως μόνο ένα πραγματικά ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα μπορεί να διασφαλίσει την πορεία κάθε λαού προς ένα Ελπιδοφόρο, Δυναμικό και Δημιουργικό μέλλον.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, 6-12 Σεπτεμβρίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) επιστρέφει φέτος με σύνθημα «Welcome Home!» και…

Ενδιαφέρουν 26 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Συνεχίζονται οι Νύχτες Αλληλεγγύης έως 19/9

Με νέο κύκλο εκδηλώσεων συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς- Νύχτες Αλληλεγγύης 2026, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς…

Ενδιαφέρουν 24 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Έκθεση έργων τέχνης από τη συλλογή της Πινακοθήκης Μήθυμνας

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνουν στους εκθεσιακούς…