06 Δεκεμβρίου, 2022

Δήλωση Προέδρου ΚΕΔΕ & Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τον θάνατο μαθητή σε δημοτικό σχολείο των Σερρών.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εκφράζω τη βαθιά θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο του μικρού μαθητή σε δημοτικό σχολείο των Σερρών, καθώς και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ως γονιός αισθάνομαι πως είναι αδιανόητο να χαιρετάς το πρωί το παιδί σου που ξεκινά για το σχολείο του και να μην το βλέπεις ποτέ ξανά, εξαιτίας ενός ατυχήματος που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί.

Στο συγκεκριμένο σχολείο γνωρίζουμε ότι πρόσφατα έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, εργασίες που όπως από τη σύμβαση προβλέπεται, έπρεπε να λαμβάνουν χώρα εκτός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι το τραγικό γεγονός της έκρηξης του λέβητα σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης.

Η ΚΕΔΕ στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου μας Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, γνωρίζοντας το έργο και την προσπάθεια που κάνει για να αναβαθμίσει τα σχολεία της πόλης του, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους.

Τόσο εμείς όσο και ο Δήμαρχος, επιθυμούμε να προχωρήσει άμεσα η διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και να αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη ευθύνες σε όσους το προκάλεσαν.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισημάνουμε πως ΚΕΔΕ και Δήμοι κάνουμε καθημερινά ότι περνά από το χέρι μας για την αναβάθμιση των σχολικών μας υποδομών σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.

Η λειτουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολείων αποτελεί προτεραιότητά μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αντιπροσωπεία της Ένωσης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Διαχρονική πρωτοβουλία και στήριξη της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, αναδεικνύοντας τη διαχρονική,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ.Γ. ΚΕΔΕ: «Ο Νέος Κώδικας θέτει τις βάσεις για μια ισχυρότερη και πιο λειτουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε ως ομιλητής στην…