Άρθρο Localit 09 Ιανουαρίου, 2018

Δίκτυο Wi- Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

Δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi) πρόκειται να εγκατασταθεί σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του. Τη δράση ανέλαβαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, συνολικού κόστους 900 χιλ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020». 

Στόχος της Δράσης είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τραμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμικό μήνυμα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Λάζαρος Κυρίζογλου: Διάλογος, επιμονή και συνέπεια – αυτή είναι η δύναμη της ΚΕΔΕ. Με σαφές…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 04 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Αιγές 2025: Ημερίδα της ΚΕΔΕ για τα τοπόσημα – σημείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων, ειδικών επιστημόνων, αλλά και πλήθους στελεχών…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 04 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη: Ισχυρή Παρουσία στη ΔΕΘ και Συνεδρίαση του ΔΣ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) δίνει δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη, με ισχυρό αποτύπωμα τόσο…