Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2021

Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες: Εκδήλωση για «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει»

Με κεντρικό θέμα η  «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει», πραγματοποιείται σήμερα από τις 10.30 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη η ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι  να τονιστεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, παρά μόνο αυτός των συνεχών αλλαγών, προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων.

“Ο εκ θεμελίων κλονισμός της Ευρώπης και της Χώρας μας, η δοκιμασία των συστημάτων  Υγείας και Οικονομίας, καθώς και η κοινωνική συνοχή, αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις σχέσεις και τη ζωή μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με ισχυρές δυσκολίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες πολύ συχνά γεννούν ευκαιρίες.

Εστιάζοντας σε δράσεις των δήμων και των περιφερειών, για κάθε πρόκληση, όπως η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η μεταλιγνιτική εποχή, η προετοιμασία της ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές, το Σύμφωνο των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια, τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, διαπιστώνουμε ότι πάντα υπάρχει και μία ευκαιρία για προσαρμογές στον κόσμο που αλλάζει» τονίζουν οι διοργανωτές.

Στη συζήτηση του κεντρικού θέματος έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος ως ομιλητές:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής και βουλευτής  Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φανής Σπανός, ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου και ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου  Στάθης Σταθόπουλος.

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες δημιουργήθηκε το έτος 2012 και έχει ως μέλη 42 δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες, που έχουν λίμνες στα γεωγραφικά τους όρια. Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η εξυπηρέτηση αναγκών γενικού συμφέροντος, όπως η προστασία του υδατικού στοιχείου των λιμνών, ποταμών και λιμνοθαλασσών, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία και η οικοκαινοτομία, μέσω, κυρίως της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης τους.

Μέλη του Δικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι οι Δήμοι Αγράφων, Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αργιθέας, Βέροιας, Βόλβης, Δεσκάτης, Δομοκού, Δωδώνης, Δωρίδος, Έδεσσας, Ζηρού,  Ήλιδας, Ηράκλειας, Θέρμου, Θηβαίων, Ιωαννιτών, Καλαβρύτων, Καρδίτσας,  Καρπενησίου, Λάρνακας Κύπρου, Λαμιέων, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνος, Ναυπακτίας, Νικολάου Σκουφά, Ορχομενού, Παρανεστίου, Πωγωνίου, Σερβίων, Σοφάδων, Χερσονήσου, η Κοινότητα Βορόκληνης Κύπρου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Κοινότητα Άλασσας Κύπρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Ένα βήμα πιο κοντά στην “αναγέννηση” της  περιοχής της Αγίας Μαρίνας

Τους όρους του Δημόσιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών, για την ολική ανάπλαση της περιοχής της Αγίας…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“AntiparosCircularBusiness”- Κυκλική οικονομία στην πράξη

Καρπούς αποδίδει η δράση “AntiparosCircularBusiness”, που υλοποιείται στο νησί  και η οποία εφαρμόζει τις αρχές…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Κατ’ αρχήν συμφωνία Δήμου-ξενοδόχων για ολοκληρωμένο σύστημα αυτοδιαχείρισης απορριμμάτων το 2025

Στην κατ’ αρχήν συμφωνία, ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Χερσονήσου θα προχωρήσουν σε ένα…