Άρθρο Localit 25 Ιουνίου, 2024

Διαβούλευση για την Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου

Ημερίδα διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου διοργανώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στη Μυτιλήνη, η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Η ημερίδα – διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής, στο Συνεδριακό του Επιμελητηρίου Λέσβου (Π. Κουντουριώτη 71), με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακάκαι έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του Προσχεδίου, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων.

Η διαβούλευση για την 1η Αναθεώρηση των ΣΔΚΠ αποτελεί στάδιο της διαδικασίας έγκρισής τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 1ης Αναθεώρησης ΣΔΚΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου (EL14), με έμφαση:

o      Στην Προκαταρκτική Αξιολόγηση των Κινδύνων Πλημμύρας,

o      Στους Χάρτες Επικινδυνότητας και Κινδύνων Πλημμύρας και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής,

o      Στους Στόχους του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και το Πρόγραμμα Μέτρων.

Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπόψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και θα είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική”

Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Παραδίδεται προς χρήση το πάρκινγκ στον τερματικό σταθμό Μετρό της Ν. Ελβετίας

Παραδίδεται προς χρήση από την Τετάρτη 30 Απριλίου, το νέο πάρκινγκ του δήμου Θεσσαλονίκης χωρητικότητας…

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη δωρεάν Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού στο δήμο Κατερίνης

Ο δήμος Κατερίνης ανακοίνωσε την έναρξη δωρεάν πιλοτικών Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν…