Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2021

Διάκριση Δήμου Παπάγου-Χολαργού για την ενεργειακή αναβάθμιση & αυτοματοποίηση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων

Την πρώτη θέση για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτοματοποίησης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων, διακρίθηκε με χρυσό βραβείο  στα Tα Best City Awards 2020, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.Πρόκειται για το πρώτο έργο φωτισμού σε αστική περιοχή, με θερμή απόχρωση χωρίς να μειώσει την ενεργειακή απόδοση του συστήματος φωτισμού και την οπτική άνεση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε, όπως αναφέρεται, με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% (1.011.436,27 kWh / Έτος) και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (Ετήσια Μείωση εκπομπών CO2 : 6.001.103,71 kg CO2)

«Αυτό που επίσης εντυπωσιάζει είναι η καταπολέμηση της φωτορύπανσης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο Δήμος μας  γειτνιάζει με τους πρόποδες του Υμηττού, μια περιοχή προστασίας Natura, αλλά και λόγω της πρωτοβουλίας του Δήμου να αποτελέσει πρότυπο στην Ελλάδα για την τήρηση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σύμφωνα με τον Δήμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 31 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΠ Ενέργειας συστήνει ο δήμος Τρικκαίων

Διαβούλευση για τις υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους πολίτες Στη σύσταση ΚΕΠ Ενέργειας προχωρά ο δήμος…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 30 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Παραδόθηκαν οι πρώτες πιστοποιήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών στους δικαιούχους

Χ. Δούκας: Εφαρμόζουμε την Ενεργειακή Δημοκρατία στην πράξη” Τις πρώτες πιστοποιήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών στους…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες προοπτικές σύμπραξης πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Η διερεύνηση δημιουργικών συνεργειών που θα αναδείξουν τον πολιτισμό και θα ενισχύσουν τη σύνδεση του…