29 Δεκεμβρίου, 2022

Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Το Πρόγραμμα Άργος αποκαθιστά λάθη του παρελθόντος και δίνει ανάσα στους Δήμους

Ο εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς,  αποτελεί προτεραιότητα.

 

 

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Άργος”, σε συνδυασμό με την πάγια ετήσια χρηματοδότηση των Δήμων, φέτος έχει διευκολύνει τους Δήμους στο δύσκολο έργο τους να ανταποκριθούν σε μια αρμοδιότητα κι ευθύνη, που μας μεταβιβάστηκε με πρόχειρο τρόπο.

 

Επίσης, με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται πόσο ανεπαρκής ήταν κατά τα προηγούμενα χρόνια η χρηματοδότηση μας για τον ίδιο σκοπό από το κεντρικό κράτος, σε σχέση με το μέγεθος των αναγκών και των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει οι Δήμοι.

 

Επιτέλους φαίνεται, ότι από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με το πρόγραμμα Άργος, γίνεται μια νέα αρχή στο ζήτημα της χρηματοδότησης για την κάλυψη των δαπανών όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, αφού δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων κι ευθυνών στην αυτοδιοίκηση, χωρίς τη μεταφορά και των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Αυτό που απομένει να λυθεί θεσμικά είναι το ζήτημα των ευθυνών που καλούμαστε να αναλάβουμε για τα αδέσποτα των πόλεών μας, τις οποίες αντικειμενικά δεν μπορούμε να έχουμε. Είναι παράλογο να θεωρούνται «ιδιοκτήτες» κάθε αδέσποτου ζώου που κυκλοφορεί στα όρια του δήμου του, ο Δήμαρχος η ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Σε αυτόν τον παραλογισμό πρέπει να μπει τέλος.

 

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, στην κατεύθυνση των θέσεων που έχει υποβάλλει η ΚΕΔΕ, αποτελεί προτεραιότητα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 09 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κάλεσμα συμμετοχής της Κ.Ε.Δ.Ε. στην κινητοποίηση της 16ης Δεκεμβρίου

O Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 05 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στη Σύνοδο Ηγετών του CEMR στη Μάλτα – Η ΚΕΔΕ θέτει στο ευρωπαϊκό τραπέζι τις λύσεις για το δημογραφικό

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Συλλογική προσπάθεια για ισχυρότερη δασοπροστασία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εκπροσωπήθηκε, δια του Προέδρου της και Δημάρχου Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ.…