16 Δεκεμβρίου, 2022

Δ. Παπαστεργίου: «Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης δεν συνάδει με μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα».

Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκφράζω την αμέριστη  συμπαράστασή μου στον εκλεγμένο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εξαιτίας μιας εξωφρενικής δικαστικής απόφασης, με σαφή πολιτικά κίνητρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει το αξίωμα του Δημάρχου που με μεγάλη πλειοψηφία κατέκτησε πριν από μόλις δύο χρόνια σε διπλή εκλογική αναμέτρηση, αλλά και να τεθεί εκτός της πολιτικής ζωής της γειτονικής μας χώρας, ερήμην του τουρκικού λαού.

 

Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης δεν συνάδει με μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα. Σε μια δύσκολη για όλη την παγκόσμια κοινότητα περίοδο, η προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών αποτελούν τη μόνη εγγύηση για να ξεπεραστούν οι κρίσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας.

 

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελεί γέφυρα αλληλεγγύης και ενίσχυσης της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ», 5-6.5.2025.
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2. 000 κατοίκων και διάλογο για μια εφαρμόσιμη λύση ζητά ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που κοιτάζει πίσω, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον»…

Διεθνείς Σχέσεις 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ε.Ο.Ε.Σ. Αμφικτυονία – Ημερίδα «Από την Εσωστρέφεια…στην Ευρωστρέφεια»