Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2021

Χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ της περιφέρειας Ιον. Νήσων, για τη μεταφορά δεματοποιημένων απορριμμάτων από τη Λευκίμμη Κέρκυρας

Με το ποσό των 900.000 ευρώ χρηματοδοτείται  η περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη μεταφορά δεματοποιημένων απορριμμάτων από τη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Η χρηματοδότηση αφορά τη μεταφορά δεματοποιημένων απορριμμάτων 8.000 τόνων, στα οποία προκλήθηκαν σοβαρές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2019, από τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της Λευκίμμης Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών,  η χρηματοδότηση αυτή, από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών για τις θεομηνίες και φυσικές καταστροφές, θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης, συμβάλλοντας άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική απόφαση δήλωσε: «Λύνουμε χρόνια προβλήματα, βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών».

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: « Δεν θα επιτρέψουμε τα trolls του διαδικτύου να μετατρέψουν τα πολιτικά αδιέξοδα συγκεκριμένων προσώπων και παρατάξεων, σε αδιέξοδο της Αυτοδιοίκησης.»

Ο πραγματικός διάλογος που διελήφθη μεταξύ του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Αθηναίων, στη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο η Συνταγματική Αναθεώρηση και η θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: «Δείξε μου τον δρόμο»- Νέα κουλτούρα οδικής ασφάλειας

Θετικά αποτελέσματα καταγράφει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Δείξε μου τον δρόμο», που υλοποιεί ο Δήμος…