Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2021

Χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ της περιφέρειας Ιον. Νήσων, για τη μεταφορά δεματοποιημένων απορριμμάτων από τη Λευκίμμη Κέρκυρας

Με το ποσό των 900.000 ευρώ χρηματοδοτείται  η περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη μεταφορά δεματοποιημένων απορριμμάτων από τη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Η χρηματοδότηση αφορά τη μεταφορά δεματοποιημένων απορριμμάτων 8.000 τόνων, στα οποία προκλήθηκαν σοβαρές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2019, από τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της Λευκίμμης Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών,  η χρηματοδότηση αυτή, από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών για τις θεομηνίες και φυσικές καταστροφές, θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης, συμβάλλοντας άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική απόφαση δήλωσε: «Λύνουμε χρόνια προβλήματα, βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών».

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθνική Φιλοτελική Έκθεση «101» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Το ιστορικό αρχείο της ΚΕΔΕ αξιοποιείται ως πηγή σε έκθεμα για τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία της…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Summer Camp 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης 2026 του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γεν. Γραμματέας ΚΕΔΕ: «Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών πρέπει να γίνει πολιτική στρατηγικής ανθεκτικότητας»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε ως εισηγητής…