Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2019

Χανιά: Σύσκεψη για τη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων

Η προετοιμασία και ενημέρωση των δήμων της Δυτικής Κρήτης για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων διαχείρισης αποβλήτων θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης, που οργανώνει η περιφέρεια Κρήτης τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στα Χανιά.

Στη σύσκεψη, εκτός από τους δήμους, έχουν κληθεί και φορείς διαχείρισης αποβλήτων, προκειμένου να ενημερωθούν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης για θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων (μικρής κλίμακας) διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Παρουσίαση της πρόσκλησης του Ταμείου Συνοχής για θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

2. Ενημέρωση των υπόλοιπων φορέων για το περιεχόμενο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον χρονοπρογραμματισμό για τις επόμενες ενέργειες.

3. Συζήτηση για τις προτεραιότητες και τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες των φορέων για την ωρίμανση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα μπορούσαν να υποβληθούν στο ΠΕΠ, προκειμένου να τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή πριν προχωρήσει στην εξειδίκευση των δράσεων.

4. Συζήτηση με τον δήμο Χανίων για την ετοιμότητά του προκειμένου να υλοποιήσει τα έργα που εμπίπτουν στο περιεχόμενο της εξειδίκευσης του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, ενόψει της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…