Άρθρο Localit 16 Μαρτίου, 2022

Χάλκινο βραβείο στον Δήμο Σερρών για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη

Για τις καινοτόμες δράσεις του, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2022, ο Δήμος Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος  απέσπασε χάλκινο βραβείο στην ενότητα Δράσεις Τοπικής Πολιτιστικής Προβολής για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη που δημιούργησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με στόχο τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Η βράβευσή μας για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης ψηφιακής πλατφόρμας για την πολιτιστική κληρονομιά των Σερρών αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση του πολύπλευρου και ποιοτικού έργου που γίνεται από τη Δημοτική μας Αρχή. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτή τη διάκριση καθώς για πρώτη φορά πετύχαμε να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε ψηφιακά το σύνολο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας αναδεικνύοντας το πλούσιο μωσαϊκό των κατοίκων και τα πολύ αξιόλογα πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη και όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί το έργο.

Σημειώνεται ότι ο Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης www.politismos.kedis.gr  αναπτύχθηκε με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της ειδικής πρόσκλησης Ψηφιακός Πολιτισμός.

“Το βραβείο Best City Awards αποτελεί το επιστέγασμα μίας διετούς προσπάθειας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, για να αποκτήσουν ψηφιακή στέγη όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Σερρών”, υπογράμμισε η Χ.Παλάζη – Τσοχατζίδη .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 31 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΠ Ενέργειας συστήνει ο δήμος Τρικκαίων

Διαβούλευση για τις υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους πολίτες Στη σύσταση ΚΕΠ Ενέργειας προχωρά ο δήμος…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 30 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Παραδόθηκαν οι πρώτες πιστοποιήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών στους δικαιούχους

Χ. Δούκας: Εφαρμόζουμε την Ενεργειακή Δημοκρατία στην πράξη” Τις πρώτες πιστοποιήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών στους…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες προοπτικές σύμπραξης πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Η διερεύνηση δημιουργικών συνεργειών που θα αναδείξουν τον πολιτισμό και θα ενισχύσουν τη σύνδεση του…