Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2013

ΑΣΔΑ: Κοινωνικός Λαχανόκηπος ΑΣΔΑ

Με πρωτοβουλία των εργαζόμενων του ΑΣΔΑ και την υποστήριξη της Διοίκησης του Συνδέσμου, στο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του ΑΣΔΑ έχει δημιουργηθεί ένας «πρότυπος» αλλά και «ιδιαίτερος λαχανόκηπος».

Οι εργαζόμενοι του ΑΣΔΑ με τις γνώσεις, με το μεράκι, την καλαισθησία αλλά και την ευαισθησία τους έφτιαξαν μια μικρή «κηπευτική» όαση που παράγει λαχανικά εποχής (μαρούλια, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κρεμμυδάκια, μυρωδικά, τσάι του βουνού , φασκόμηλο κ.ά) με ήπιες καλλιεργητικές μεθόδους και με στόχο, τα προϊόντα αυτά να διατίθενται σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ήδη μεγάλο μέρος της σοδειάς του ΑΣΔΑ, διατίθεται για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε σχετικά: «Ο ΑΣΔΑ παλεύει καθημερινά για να πετύχει σημαντικούς κοινωνικούς αλλά και τους περιβαλλοντικούς στόχους. Ήδη έχουμε υποστηρίξει υλικοτεχνικά και επιστημονικά πολλές πρωτοβουλίες δημιουργίας λαχανόκηπων στη Δυτική Αθήνα. Μέσα από το δικό μας λαχανόκηπο προσπαθούμε να διαδώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της εθελοντικής προσφοράς και του σεβασμού για το περιβάλλον και τον πολίτη».

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 28 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Κόμβος ψηφιακής ενδυνάμωσης για ηλικιωμένους

Στο πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία εντάσσεται ο Δήμος…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 28 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων με ενός λεπτού σιγή – Πένθος, αλληλεγγύη και αποφάσεις ευθύνης για το μέλλον των Δήμων

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και αλληλεγγύης συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 28 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά αδελφοποίησης Δήμος Δελφών και Δήμος Λεβερκούζεν

Ο Δήμος Δελφών εκκινεί τη διαδικασία αδελφοποίησης με τον Δήμο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, σύμφωνα με…