Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2023

Άρτα: Σε έλεγχο και εξορθολογισμό των χρεώσεων προχώρησε η ΔΕΥΑΑ

Στον Δήμο Αρταίων, σε ελέγχους των μετρητών και των χρεώσεων προχώρησε το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΑ, προκειμένου να υπάρξει σωστή και δίκαιη αποτύπωση των μετρητών σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Όπως ενημερώνει, τα ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε ολοκληρωμένους ελέγχους, εντοπίζοντας περιπτώσεις με χαλασμένα υδρόμετρα, λανθασμένες μετρήσεις, “γυρισμένα”, ακόμη και θαμμένα για χρόνια  υδρόμετρα κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, εκδόθηκαν και οι λογαριασμοί που σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν αύξηση, ακριβώς γιατί μετρήθηκαν σωστά όσα το προηγούμενο διάστημα αποκρύπτονταν. Ειδικότερα, συνολικά η ΔΕΥΑΑ διαθέτει και διαχειρίζεται συνολικά 17.000 υδρόμετρα, όπου στα 16.000 δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα όμως σε 1.000 διάσπαρτα υδρόμετρα, εντοπίστηκαν τα ανωτέρω προβλήματα.

Όπως ενημερώνει η ΔΕΥΑΑ, η αύξηση στους λογαριασμούς στα 1.000 αυτά ρολόγια είναι απολύτως προσωρινή καθώς περιλαμβάνει τα «σπασμένα» των προηγούμενων ετών. Διαβεβαιώνει, ότι οι επόμενοι λογαριασμοί θα έχουν εξισορροπηθεί διασφαλίζοντας ότι το κάθε σπιτικό και η κάθε επιχείρηση θα πληρώνουν αυτά που πραγματικά οφείλουν και με διακανονισμό, έως και 5 δόσεις αλλά και ο επόμενος λογαριασμός με τη σωστή καταμέτρηση, θα είναι μειωμένος στο 1/4 του τρέχοντος λογαριασμού, ώστε να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση για όλους τους δημότες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…

Με μια ματιά 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραδόθηκαν και τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρωί στους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους το πέμπτο και τελευταίο, για…

Με μια ματιά 19 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Μαραθώνα εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Ψηφιακού Μετασχηματισμού”

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του θα προχωρήσει ο δήμος Μαραθώνα. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το…