Άρθρο Localit 06 Ιανουαρίου, 2020

Αρωγός στο ανασκαφικό έργο σε Αρχαία Μεσσήνη και Αρχαία Θουρία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να χρηματοδοτήσει το ανασκαφικό έργο που επιτελείται, τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη, όσο και στην Αρχαία Θουρία.

Αυτό θα γίνει μέσω σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είχε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα αποσπώντας την σύμφωνη γνώμη της.

“Τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πέτρο Θέμελη, όσο και στην Αρχαία Θουρία από την Ξένη Αραπογιάννη, συντελείται ένα σημαντικότατο έργο που προβάλλει την Περιφέρεια και τη χώρα μας” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός και θα συνδράμει στις δύο αυτές ανασκαφές.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε, τέλος, ότι από την Περιφέρεια έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διασύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο Α7, με δρόμο από τον κόμβο Αρφαρών προς Λάμπαινα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Άθληση για Όλους» στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά στα προγράμματα «Άθληση για Όλους» της Γενικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο 9ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ: Οι κυκλικές πόλεις χρειάζονται σχέδιο, πόρους, αρμοδιότητες και μετρήσιμα αποτελέσματα

Πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ για τη διαμόρφωση Συμφώνου Εφαρμογής Κυκλικών Πόλεων 2030 Ο Πρόεδρος…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…