Άρθρο Localit 06 Ιανουαρίου, 2020

Αρωγός στο ανασκαφικό έργο σε Αρχαία Μεσσήνη και Αρχαία Θουρία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να χρηματοδοτήσει το ανασκαφικό έργο που επιτελείται, τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη, όσο και στην Αρχαία Θουρία.

Αυτό θα γίνει μέσω σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είχε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα αποσπώντας την σύμφωνη γνώμη της.

“Τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πέτρο Θέμελη, όσο και στην Αρχαία Θουρία από την Ξένη Αραπογιάννη, συντελείται ένα σημαντικότατο έργο που προβάλλει την Περιφέρεια και τη χώρα μας” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός και θα συνδράμει στις δύο αυτές ανασκαφές.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε, τέλος, ότι από την Περιφέρεια έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διασύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο Α7, με δρόμο από τον κόμβο Αρφαρών προς Λάμπαινα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…