Άρθρο Localit 06 Ιανουαρίου, 2020

Αρωγός στο ανασκαφικό έργο σε Αρχαία Μεσσήνη και Αρχαία Θουρία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να χρηματοδοτήσει το ανασκαφικό έργο που επιτελείται, τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη, όσο και στην Αρχαία Θουρία.

Αυτό θα γίνει μέσω σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είχε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα αποσπώντας την σύμφωνη γνώμη της.

“Τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πέτρο Θέμελη, όσο και στην Αρχαία Θουρία από την Ξένη Αραπογιάννη, συντελείται ένα σημαντικότατο έργο που προβάλλει την Περιφέρεια και τη χώρα μας” τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός και θα συνδράμει στις δύο αυτές ανασκαφές.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε, τέλος, ότι από την Περιφέρεια έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διασύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο Α7, με δρόμο από τον κόμβο Αρφαρών προς Λάμπαινα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Το 2026 χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης Κεντρικού Κράτους & Αυτοδιοίκησης

Το 2026 σηματοδοτεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης συνεργασίας…

ΚΕΔΕ 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χριστουγεννιάτικες ευχές Προέδρου ΚΕΔΕ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 23 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε ο 1ος χρόνος εφαρμογής του έργου RenoInGR

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμμετέχει στο έργο RenoInGR, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο…