10 Νοεμβρίου, 2024

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπουτάρη: Ένας Πρωτοπόρος Δήμαρχος, Οινοποιός και Οραματιστής της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη, ενός σπουδαίου ανθρώπου που σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα με το έργο του και το πάθος του για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ο Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 1942 – Θεσσαλονίκη, 9 Νοεμβρίου 2024) υπήρξε διακεκριμένος επιχειρηματίας, πρωτοπόρος οινολόγος και πολιτικός που υπηρέτησε τη Θεσσαλονίκη ως δήμαρχος για δύο συνεχόμενες θητείες, από το 2010 έως το 2019. Η θητεία του στο δήμο έφερε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στην ανανέωση της πόλης και στην προώθηση της διαφάνειας και της διεθνούς αναγνώρισής της.

Πέραν της αφοσίωσής του στον δημόσιο βίο, ο Μπουτάρης αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση της οινοποιίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής κρασιού. Ταυτόχρονα, με την ίδρυση της οργάνωσης «Αρκτούρος», υπήρξε πρωτοπόρος στην προστασία της άγριας πανίδας και της φύσης, προβάλλοντας έμπρακτα την αγάπη του για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Η παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη υπήρξε καθοριστική σε κάθε ρόλο που ανέλαβε, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη. Η απουσία του θα είναι αισθητή, όμως το έργο του και η παρακαταθήκη του θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ: Απαιτούνται πόροι για την αντιμετώπιση του κόστους λειτουργίας των Δήμων

Λάζαρος Κυρίζογλου: Χρηματοδοτικό κενό για τους Δήμους ύψους 2,44 δισ. ευρώ Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 25…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση της ΚΕΔΕ με αντιπροσωπεία Δημάρχων της Αλβανίας και της Ένωσης Δήμων Αλβανίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μεταξύ της διοίκησης της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη της ΚΕΔΕ στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Λ. Κυρίζογλου: «Μιλάμε για αλησμόνητες και ποτέ χαμένες πατρίδες» Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στη…